Saturday, March 04, 2006

Thule - Ultima Thule

Pan Records har endelig fått gjennutgitt Honningsvåg bandet Thule sin første utgivelse og hvilken utgivelse er det ikke. Et konseptalbum om den første bosettningen i Finnmark. Her får man i en musikalsk innpakning verdig den NordNorske naturen fortellingen om hvordan isen ikke kunne stoppe menneskehetens leting etter nye jaktmarker. Her er historier om shamaner, kolonisering og om hvordan urbefolkningen ble slaver i sitt eget land.

Ikke bare er dette en meget god historietime. Det er også en musikalsk opplevelse av det sjeldne. Et musikalsk landskap med inspirasjon fra Pink Floyd rundt "Meddle" til samisk tradisjonsmusikk. Alt sydd sammen på en slik måte at musikken er like tidløs, ekte og frisk i dag som da denne klassikeren ble utgitt første gang i 1987. At denne platen ikke har vært tilgjengelig for under 1000 lappen siden 1988 er intet mindre enn en kulturskandale. Derfor skal Pan Records ha stor ære for å ha utgitt en av de beste albumene i Norge noensinne, kanskje det beste.

Platen er obligatorsik i enhver persons musikksamling uansett sjanger bevisthet. Skal du bare kjøpe en plate i år er dette den du skal bruke dine kroner på. Kjøpes direkte fra selskapet her.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6

Av Tore Stemland

1 comment:

j2dh49llsc said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.